2013. szeptember 29., vasárnap

Kulcs az élethezAzt is érzem, ami a külvilágnak láthatatlan. Azt a belső magot, amit néhányan képesek vagyunk valaki szemében meglátni. Ilyenkor tudom, hogy a lelkeink összetartoznak. Rendíthetetlenül. Az Élet ezt már akkor tudja, amikor élénk sodor egy helyzetet, amiről csak később tudjuk meg, mekkora mérföldkőnek számít az később visszatekintve. 
Ez a pillanat volt a boldogság kapuja.. melyen beléptünk. Az a pont ahonnan az igazi élet kezdődik.. Ha hagyod, hogy ez az érzés átjárjon, egyszer csak megérted, hogy ez az állapot a létezés lényege. Egy olyan alapvető dolog, ami mindenki számára természetes kellene hogy legyen, nem pedig csak távoli, áhított állapot. 
A tökéletes egy olyan fogalom, aminek létezéséről minden embernek csak elképzelése van, de amikor létrejött sem veszik észre, mert annyira elmerülnek az élet dolgaiban, hogy talán sosem tudják: igenis az volt a tökéletes állapot. A tökéletes szubjektív. Mondhatjuk, hogy nem létezik. De érdemes az adott életünket nézni. Minden lehetséges, elérhető jót birtokolva, földi és érzelmi szinten is létezik a tökéletes. Minden tőlünk függ, és attól, hogyan tekintünk a körülöttünk lévő világra. 
A lélek megérzi ezt. Számára a tökéletesség a boldogsággal egyenlő. A boldogság pedig maga a tökéletesség. Ilyenkor ér haza a lelkünk egy része. A boldogság ad igazi visszacsatolást számára, hogy az életben megteremtettük az egyik legfontosabbat. Csakis ez lehet a kiindulópont minden más cél eléréséhez. Alapvető feltétel, ami nélkül bármilyen elért cél darabokra hullik, vagy egyszerűen értelmét veszti. 
A boldogság pedig szeretetben gyökerezik, melynek teremtése egy olyan velünk született képesség, ami az első levegővételtől kezdve az utolsóig elkísér: akár elfogadjuk, akár nem. Életünk során az egyetlen kulcs mindenhez, hogy rendíthetetlen hitünk legyen a szeretetben. Abban, hogy képesek vagyunk adni azt, és befogadni, mélyen a szívünkbe. 
A szeretet, ami táplálja minden sejtünket és értelmet ad létünknek. Minden más csak másodlagos lehet. A boldogság pedig a szeretet különböző formáinak kikristályosodott csodálatos fénygömbje, ami beburkolja lelküket és élteti azt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése