2012. április 10., kedd

let me remember

Annyira szeretnék sok emléket megőrizni az életben. Az elmúlt évekről, a fontos pillanatokról és a hétköznapokból egyaránt. Vissza akarok emlékezni a gyerekkorom éveire, és nem csak néhány morzsát találni képek, érzések formájában, hanem összefüggő élményeket. Hogy milyen volt egy 15 évvel ezelőtti napon felébredni, hogyan nyitottam ki a ház ajtaját és szívtam be a friss nyári levegőt. Mire gondoltam akkor, mikor gyerekként lehuppantunk a fűbe, és állatok formáját láttuk a nyári égen úszó felhőkben. Milyen fontos dolgokat mondhattak a nagyszüleim? Vissza szeretnék emlékezni merre sétáltunk a kedvenc fagyizómhoz, és hogy milyen öröm volt kiengedni a nyuszikat a veteményesbe... Nos igen, a rosszaság nem áll messze egy gyerektől sem..
Ezért szeretném néha, ha vissza lehetne nézni életünk filmjét. Belenézni és átélni dolgokat újra. Legalább egy kicsit. Hogy még inkább az emlékezetembe véssem őket, és érezzem a percek fontosságát. Az idő mulandó, és az életünk is.
Vannak dolgok, amikre visszagondolva az ember másképpen cselekedne, vannak dolgok amiket megbánunk. Viszont ha megtaláljuk ezekben a múltbéli foszlányokban azokat a momentumokat, amelyek többé, jobbá, tapasztaltabbá tettek bennünket felnőttként, átértékelődnek a hibák, és megtanulunk velük élni, és elfogadni hogy úgy kellett történniük, ahogy megtörténtek. És ez nem baj, kifejezetten jó, mindaddig amíg tudjuk hol rontottuk el, és rájövünk mi az, amit másképp kell csinálnunk a jövőben.
Ebben az egysíkú világban fényképek, videók, hangfelvételek, és leírt szavak őrizhetnek múltbeli pillanatokat, de remélem egyszer ugyanebben a világban, mikor már több sík létezik majd, kitalálják azt, hogyan lehet megörökíteni a fontos dolgokat úgy hogy egyszerre égetjük bele az érzést, a képet, a hangot, a körülményeket, egyszóval az érzékeink által tapasztalt egész helyzetet egyetlen, jól megőrizhető, és bármikor újra lejátszható "időkapszulába". (:
Mikor jön el végre egy olyan világ amikor a könyvek lapjaiból nem csak a betűk által megformált világot olvashatod ki, hanem érzed pontosan ugyanazt a dolgot, amit tudatni akar veled az író? Én ilyennek szeretném érezni és tapasztalni a világot. Egy új, sokdimenziós, határozottan érzékelhetőbb világot. Elvégre 2012 van, a változás éve... talán egyszer élhetünk egy ilyen Földön. Megváltozik majd az emberek felfogása, és az idő lényegtelenné válik, csak az határoz majd meg mindent, ami van, amit akarunk, és ami igazán fontos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése