2011. július 25., hétfő

Sz.e.r.e.t.e.t.


 A világunk szeretetből áll, ezek képezik alapjait, s annyi féle-fajta szeretet-energia ér bennünket létünk során, hogy mindig van olyan új amit meg kell élnünk, meg kell tapasztalnunk.
A szeretet leírhatatlan, leginkább csak hasonlítani lehet dolgokhoz. Mindenki érzi, kell hogy érezze, még azok is akik olyan ridegnek tűnnek kívülről. - Nekik is van szívük, ők is éreznek. Bár rosszul teszik, hogy elrejtik érzéseiket a világ elől. Megannyi vidám pillantásra lelhetnének a világban. -

Körbeölel bennünket, körbeveszi a világot. A Föld legeldugottabb szegletében is ismerik, a világ minden nyelvében megtalálható a szó amely leírja, s naponta több száz millió ember mondja ki. Sokszor azonban nem is kell kimondanunk, szavak nélkül is érezzük. Amikor megszületünk, a szeretetre való képesség velünk születik. Nem kell megtanulni, magasabb szintekről hozzuk magunkkal, s mélyen a lelkünkben él.

Minden nap szeretet vesz körül bennünket. Ez az, ami a lelkünkben  lakozik, ami éltet, s összekapcsol. Ami értelmet ad az életnek, amiért érdemes felkelni reggel, hazajönni este, s megküzdeni a nehézségekkel. A szeretetért feláldozni dolgokat a legnagyobb önzetlenség a Földön. Mik lennénk enélkül az érzés nélkül?
Nem kell megosztani az emberek között, hiszen sokszorozódik, minél több ember van akit szerethetünk, annál több szeretet-energiát adunk, s később kapunk is vissza. Amikor érzed a szeretetet, túlcsordul a szívedben, melegség tölt el, mintha nem férnél el a saját bőrödben a rengeteg energiától. Szeretet nélkül emberi boldogság sem létezhetne, ez az érzés pedig mikor elér, legszívesebben átölelném az egész világot. Ilyenkor az emberi lélek ragyog.
Mindenki máshogy fogadja be az őt érő hullámokat, de aki nem tudja, mit is kezdjen velük, nem értékeli, s nem igazán tudja, hogy adjon másoknak szeretetet, egy idő után nem tudja értékelni az élet dolgait. Megfakul a derűlátása, messzire kerül a boldogságtól. Aki hisz a szeretet erejében, minden rossz pillanatban képes azt a szikrát megtalálni a sötétben, ami kilibbent a jó irányba, és helyrebillenti saját világa egyensúlyát.
Néha túlcsordul a szívemben ez az energia, de sosem lehet túl sok, hiszen mindenkinek lététől fogva szüksége van rá. Éhezhetsz, érhet sok rossz, de a szeretetnek mindig életben kell tartania. A legnagyobb életfeladatunk megérteni és elsajátítani a szeretet nyelvét, és megértetni ezt másokkal. Áthidalja az emberek közötti különbségeket, hiszen szeretetet kapni bárkitől, s adni bárkinek lehet.
Kell hogy szeress, s hogy szeretve légy, hogy boldog lehess, hogy értékeld a lét minden percét. 
(a dallamvilág ami leginkább passzol a hangulathoz most: 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése